Because films don't grow on trees…

Fullformatssensor vs mellanformat… whatta?


Beklagar avsaknaden av inlägg senaste veckan. Jag har varit i götet på jobb, och sen på locationrekning i stockholm på fredagen. Känns ju helt fel att jag inte utnyttjar det vita guldet som fallit, utan istället spenderat timmar i förseningar i trafiken.. nåväl!

För inspelningen i veckan hyrde vi in Canon 5D mkII. Jag har aldrig tidigare filmat med en fullformatssensor, och blev sjukt imponerad! 7D är ju mellanformat, vilket ger en mindre ”field of view” (beskuren bild) och därmed inte samma korta skärpedjup. Panasonics micro four thirds är ju tydligen ännu mindre… Istället för att försöka förklara allt själv denna gången ska jag länka till ett inlägg hos dslr-gurun Philip Bloom. Kolla in detta för jättebra exempel. Nedan kan du också se en video från Mike Collins som visar field-of-view-skillnaden mellan 5D och 7D. Jag blir i alla fall sjukt sugen på att filma mer med fullformatssensor!

5Dmk2/7D lens comparison test from Mike Collins on Vimeo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD